Jakbym chciała nauczyć inności, chociażby te duszyczki mi powierzone... A one ostatnio jak spod matrycy i dotyczy to nie tylko wygladu zewnętrznego, ale i hierarchii wartości pod czuprynami na główkach.
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Mądry i dojrzały wiersz...jak Ty Leszku...
To kolejny, piękny Twój wiersz, nad którym chce się zatrzymać na dłużej.
A inność...ona nie zawsze wychodzi na dobre, moja inność, nadwrażliwość, walka o lepszy świat...i jestem tu gdzie jestem, zamknięta w skorupie jak jakaś małża, która boi się by ktoś nie zechciał jej wydłubać ze środka ostrym narzędziem.
Przepraszam, że tutaj , pod Twoim wierszem Leszku, ale wyściubiłam nosek na chwilę by Wam powiedzieć, że jestem i trwam i będę z Wami więcej, lepiej...tylko ten czas...
Nie czytałam przedmówców - myślę, że wiersz o przemijaniu i z wiekiem człowiek uczy się tolerancji i jeszcze wielu innych...
Bardzo mi się spodobało przesłanie
Cytat:
być jej wierny się odważył
wysoką cenę płacąc
uśmiechające się strofy
płynęły wartkim strumieniem
koloryt szarości płoszył
łatwiej było witać jesień
Mądry i dojrzały wiersz...jak Ty Leszku...
To kolejny, piękny Twój wiersz, nad którym chce się zatrzymać na dłużej.
A inność...ona nie zawsze wychodzi na dobre, moja inność, nadwrażliwość, walka o lepszy świat...i jestem tu gdzie jestem, zamknięta w skorupie jak jakaś małża, która boi się by ktoś nie zechciał jej wydłubać ze środka ostrym narzędziem.
Przepraszam, że tutaj , pod Twoim wierszem Leszku, ale wyściubiłam nosek na chwilę by Wam powiedzieć, że jestem i trwam i będę z Wami więcej, lepiej...tylko ten czas...
Jesteś z nami Julciu, a to nie jest bez znaczenia.
Nie czytałam przedmówców - myślę, że wiersz o przemijaniu i z wiekiem człowiek uczy się tolerancji i jeszcze wielu innych...
Bardzo mi się spodobało przesłanie
Cytat:
być jej wierny się odważył
wysoką cenę płacąc
uśmiechające się strofy
płynęły wartkim strumieniem
koloryt szarości płoszył
łatwiej było witać jesień
Dziękuję Ninoczko.
PS gdyby tolerancja napływała z wiekiem, to świat byłby inny.