Lidko , ja chłop z odciskami ale sporo rozumiem , wyczuwam
będę się zaczytywał w zachwycie albo nie
będę ulegał albo ...
nikogo nie chcę zmieniać , bo pewnie się nie da , zresztą po co
staram się tylko wytłumaczyć swoje odbiory ale przecież nie muszę tego robić , jeśli kogoś to drażni
po prostu będę czasami zachodnim wiatrem
do którego odwracamy się plecami
dziubaski
par
Chociaż często się nie zgadzamy, to jednak szanuję Twoje zdanie i życzyłbym sobie aby było wypowiadane.
właśnie mi wczoraj po raz kolejny zarzucono przeestetyzowanie wierszy
Rady warto brać pod uwagę, ale podobnie jak chłodnym okiem staramy się patrzeć na własny utwór, równie na chłodno trzeba przyjmować owe rady. Przede wszystkim nie możemy pisać wbrew sobie (nawet dla ogółu), bo wtedy na nic się zda to nasze pisanie -- bez nas samych w naszych wierszach.
Mądre ..słowa ...podążam za tą Marcinową mądrością ..
Leszku ...może cię zdziwi to co powiem ale ci powiem że to prawda .
Twoje wiersze są przeestetyzowane ..i na tym polega ich piękno siła i urok .
Tak trzymaj
Z uszanowaniem L.G.
_________________ " Każdy dzień to takie małe życie "
właśnie mi wczoraj po raz kolejny zarzucono przeestetyzowanie wierszy
Rady warto brać pod uwagę, ale podobnie jak chłodnym okiem staramy się patrzeć na własny utwór, równie na chłodno trzeba przyjmować owe rady. Przede wszystkim nie możemy pisać wbrew sobie (nawet dla ogółu), bo wtedy na nic się zda to nasze pisanie -- bez nas samych w naszych wierszach.
Podpisuje się pod Twoimi słowami Marcinie obiema rękami.
Mądre ..słowa ...podążam za tą Marcinową mądrością ..
Leszku ...może cię zdziwi to co powiem ale ci powiem że to prawda .
Twoje wiersze są przeestetyzowane ..i na tym polega ich piękno siła i urok .
Tak trzymaj
może by zaprzeć się liryzmu
w niebyt odrzucić pachnące słowa
nić wulgaryzmu z myśli wysnuć
drobinę brudu do materii dodać
Leszku, powtórka? znowu komuś Twoja liryka nie odpowiada? sposób przekazu?
Nie jesteśmy z plasteliny, nie da się wkładać nas w foremki obcych gustów i widzimisi (widzimisiów?) i to jest piękne!
Możesz być przeestetyzowany, jaki tu problem? A inni mają prawo do swoich światów. Demokracja twórcza! Wolnoć Tom... Leszku
Najważniejsze, by się nie bić z samym sobą, być ze sobą w zgodzie, bo inaczej? musielibyśmy chodzić ciągle posiniaczeni, z kończynami górnymi na temblakach i to byłoby na pewno niewygodne.
I uwaga do El, smoking, czy frak i trampki? Też można, jak ktoś ma ochotę kontestować? albo zwrócić na siebie uwagę? serdecznie E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Wież Elżuniu niejednokrotnie byłem świadkiem upadku weny twórczej, kiedy autor był jak chorągiewka na wietrze. Jak mu nakazali tak robił i w końcu całkowicie zatracił tożsamość, chęć i możliwość pisania wierszy.