pogubiłam się w końcach oswojonych głaskaniem
i w teorii że zamiar nie oznacza spełnienia
czy naiwność dla dzieci rezerwuje wzrastanie
a dorosłych uskrzydlą spamiętanych mów sieci
ponoć miody spadziowe są najlepsze ze świtem
łagodząco nieśpiesznym ukojeniem do pytań
nieposłuszna idei głowę tracę przypadkiem
środki żmudnie do celu zapinając w nawiasy
gdy zagrają na rogach prawdy staną ostatnie
wymierzając policzek bezzasadnym nakazom
w marcepanie różowym nie odnajdę słodyczy
barwą tylko zmętnienie będzie można nasycić
tam gdzie szczerość w pozłocie ważą piórkiem na szalach
gdzie tandecie posągi wystawiają z marmuru
zmilkną muszle w poszumach już nie strzegąc zegara
jednostkowych tułaczy samych twarzy wśród tłumów
z niedosłodzeń lirycznie brzozy linią odmierzę
zostawiając pochmurne pastwienie pod pręgierzem
Basieńko już trzynastka jest cięższą formą a wszystko co ponad z natury staje się cięższe. Ponadto pogubiłem się w rymach i wg mnie w paru miejscach tam gdzie być powinny, to ich nie ma lub są zbyt odległe brzmieniowo. Pozdrawiam
Sam tytuł mnie zaintrygował, więc zaciekawiony zanurzyłem się w wersy. I warto było, przeczytałem z przyjemnością
A rymy, podobnie jak napisał Leszek, odeszły u mnie na drugi plan przy dłuższych wersach, co nie jest oczywiście złe, ale o rymach bardziej bym polegał na leszkowym zdaniu
Basieńko już trzynastka jest cięższą formą a wszystko co ponad z natury staje się cięższe. Ponadto pogubiłem się w rymach i wg mnie w paru miejscach tam gdzie być powinny, to ich nie ma lub są zbyt odległe brzmieniowo. Pozdrawiam
Leszku i świętą masz rację zdecydowanie całośc do przeróbki, bo wiersz przegadany za ciężki, rymy pogubione, dziękuję Ci bardzo Leszku i lecę poprawac
Sam tytuł mnie zaintrygował, więc zaciekawiony zanurzyłem się w wersy. I warto było, przeczytałem z przyjemnością
A rymy, podobnie jak napisał Leszek, odeszły u mnie na drugi plan przy dłuższych wersach, co nie jest oczywiście złe, ale o rymach bardziej bym polegał na leszkowym zdaniu
Marcinie dziękuję serdecznie , to mój pierwszy wiersz pisany 14 i sknocony
pozdrawiam noworocznie