POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Proza poetycka » Śpiący Kaj Mamrocze
Śpiący Kaj Mamrocze
Autor Wiadomość
malarz malarz 
malarz malarz

Wysłany: 2012-04-02, 14:35   Śpiący Kaj Mamrocze

chcecie mnie baletem rybim w obrót srebra zmienić i starmosić jak karłowate gniazdo

sypnę wam kwiatem jak narkotyczna sasanna jak królowa z białą rękawiczką w zębach kładąca gromem szerszenie gwiazdy fajerwerki. mistrzynią dowodzi pułkownik uwięziony w Bałtyckim cokole, biorę szpital twarzy na plecy, szrama nabiega mgłą, bzy chwytają się cholewki i głos zginął w burzowej salwie gawronów. nigdy nie oddam tańca krwawnika i pochodu generała z ciemną planetą gdzie poeci konstruują bukowy portal na polu bitwy. rybi balet zamienił mnie w rajską mafię i kapłańskie widma gotuję z białą pościelą w bałtyckiej beczce. obiad jem z orłem w ciszy. rozbijajcie mi na głowie serca z kaszą, umrę w pańskim opętaniu w kapturze wyrwanym zorzy jak na szare wesele, wybieram się w puste miasto skowyt wilczej gromady zebrał mnie w kary podpis na murze, wysysam z ostatniego godła białe proso, Bóg wprowadza mnie do słoika i witam się ze świetlikami, nocna pogoda w żarowej głowie zbija kieliszek który kiedyś gościł smutne diabły. Światło strąca szkielet w neon ogrodowy. Radość wbija mnie w orła jak w satynową ramę. noc tańczę z orłem w zegarze z pękniętym cesarzem.

Marek 
Z. Marek Piechocki

Wysłany: 2012-04-02, 17:00   

Oj, Wiolonczelistko - bardzoś zakamuflowała, to, co za tym tekstem się mieści.
Chyba (ja) nie dam rady odczytać przesłania.
Jedynie on "balet rybi" przemawia obrazem, potem to już coraz to gorzej (mi).

Ale podziwiam zdolność zapisywania pędzących myśli! :)

Elżbieta 
E.M.B.A.

Wysłany: 2012-04-03, 19:16   

Marek napisał/a:
Oj, Wiolonczelistko - bardzoś zakamuflowała, to, co za tym tekstem się mieści.
Chyba (ja) nie dam rady odczytać przesłania.
Jedynie on "balet rybi" przemawia obrazem, potem to już coraz to gorzej (mi).

Ale podziwiam zdolność zapisywania pędzących myśli! :)

podpis mój składam pod komentarzem powyżej zbior się pod szkiełko wszystkie wazony rozsypując białe rzeki panny wodniste pod mostami na Jeniseju i szklą się skrzydła nietoperzy przepisy atramentem parawany nieba. wpadają w rowy mariańskie znaczenia granitowe ze skór bawołów na horyzoncie szpady szpikulce i szpilki
serdeczności
E
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
ˆ E

POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Proza poetycka » Śpiący Kaj Mamrocze

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie