Rozumiem, że u nas będą częściowe wyniki, bo to nie jedyna ankieta konkursowa w sieci. Trzeba więc będzie poczekać na końcowe ogłoszenie wyników
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2009-09-25, 15:01
skaranie boskie napisał/a:
Arti napisał/a:
wybrałem czternastkę xP
Ewa napisał/a:
Arti..a mógłbyś jednak do ogłoszenia wyników być dyskretniejszy?
Arti napisał/a:
mógłbym ale nie widzę takiej potrzeby xP
Otóż nie masz racji, Arti.
Jest potrzeba zachowania tajemnicy na temat autorów wierszy i również na temat tego na kogo zagłosowałeś.
Takim wyznaniem jak powyższe mogłeś ukierunkować osobę wahającą się np. pomiędzy wyborem czternastki a szóstki (użyłem numerków jako przykładów tylko) i tym sposobem przysporzyłeś jeden głos swojemu kandydatowi ujmując jednocześnie szóstce.
gamin napisał/a:
Arti, dla mnie jedynka bardziej! ; p
Może byście jednak, panowie, przenieśli tę dyskusję na PW?
Będzie czas podyskutować o wierszach publicznie po ogłoszeniu wyników.
Zresztą, już one same zweryfikują Wasze (i nie tylko) poglądy.
Więc w jakim celu temat/ankieta jest otwarty przed ogłoszeniem wyników? Żeby wymieniać refleksje na temat klikania myszką w głosowaniu?
A co to zmieni Małpeczko? Głosowanie na kilku forach, a wszędzie i tak indywidualiści - nie sądzę, żeby ktoś czyimś głosem się zasugerował. Już dwóch Polaków, to pięć różnych głosów
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Miło nam ogłosić wyniki naszego Konkursu. Będzie pasjonująco, ponieważ czeka nas dogrywka…
Zwycięzcą została Kalina Kowalska, autorka wiersza – List do Agnieszki.
Miejsce drugie uzyskała Jesienna nostalgia autorstwa Jana Stanisława Kiczora.
Trzy utwory: muszelka kauri, bez ograniczeń oraz mój jesienny panie otrzymały tę samą liczbę punktów, wobec powyższego zajdzie konieczność wyłonienia laureata III miejsca.
Jednocześnie informuję, iż fundator nagród – wydawnictwo ANAGRAM – postanowił przyznać własne wyróżnienia. Otrzymały je dwa wiersze: Lato, którego autorką jest Kamila Korobkiewicz oraz pomiędzy (*** w oddali ostatnie burze) Małgorzaty Cyprysiak.
Kalinie, Janowi Stanisławowi, Kamili oraz Małgosi możemy już serdecznie pogratulować, jednak z oficjalną prezentacją powstrzymamy się do momentu zakończenia "dogrywki".
I na koniec drobny zgrzyt: Organizatorzy Konkursu postanowili odjąć utworowi pt. Lato 7 punktów z ankiety przeprowadzonej na Ogrodzie Ciszy z powodu uchybień formalnych: Użytkownik, który postanowił oddać głos wyłącznie na ten utwór, utworzył siedem dodatkowych kont, z których oddał głos. Konta zostały zlikwidowane, użytkownik zaś upomniany, jednak liczba głosów na ten wiersz pozostała w ankiecie mimo synchronizacji Forum. O zaistniałych nieprawidłowościach byli na bieżąco informowani Administratorzy innych portali poetyckich, którzy współorganizowali niniejszy Konkurs.
Dziękując Administracji POSTScriptum za jego współorganizowanie, zapraszamy do kolejnej ankiety!
Wyniki ankiety (sadzę, że nieaktualne) nijak się mają do ogłoszonych wyników przez Tomka....może by ta tabelkę zaktualizować ?
_________________ kto piórem walczy temu chwała
niech niepokorne wiersze pisze
dla mnie poezja to nieśmiałość
anioła który odszedł w ciszę - Grzegorz Szafoni
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2009-09-26, 11:16
Przecież Tomek ogłosił wyniki konkursu. Ankieta była na wielu forach.
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2009-09-26, 11:22
Tomku, a czy można wiedzieć kto napisał muszelkę kauri? Jaki nick, jakie forum, albo coś.
Tomku, a czy można wiedzieć kto napisał muszelkę kauri? Jaki nick, jakie forum, albo coś.
Niestety, nie. Personalia Autora zna na razie tylko administracja Ogrodu Ciszy. Jakakolwiek niedyskrecja z naszej strony spowodowałaby dyskwalifikację tego utworu. Nie jest tutaj zresztą ważne, skąd wiersz przyszedł i czyją ręką został napisany - istotna jest jego wartość.
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2009-09-26, 11:56
Tomek napisał/a:
Nie jest tutaj zresztą ważne, skąd wiersz przyszedł i czyją ręką został napisany - istotna jest jego wartość.
Dla jednego jest, dla innego nie jest .
Ale rozumiem, że po dogrywce będzie to ujawnione, tak ?
Wyniki ankiety (sadzę, że nieaktualne) nijak się mają do ogłoszonych wyników przez Tomka....może by ta tabelkę zaktualizować ?
otóż to. dokładnie nijak i pogubiłam się dokumentnie. czy jeszcze, kiedy, gdzie i w jaki sposób, nic juz nie wiem.
Tylko ziemia jest twarda.
Vicente Aleixandre
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2009-09-26, 12:10
Co tu jest do rozumienia? Ankiety konkursowe pojawiły się na wielu forach m.in. postscriptum, poezja art, no i w każdej ankiecie użytkownicy forum oddali swoje głosy. Później gospodarze konkursu podsumowali głosy wszystkich ankiet i - oto wyniki!