Wysłany: 2009-08-15, 21:13 CAŁKOWICIE PRYWATNY KONKURS UZYTKOWNIKA PS
Ogłaszam konkurs na wiersz - miniaturkę z tytułem "Anioł" lub "Anioły".
Wiersz - siedem wersów maksymalnie, w których nie może zostać użyte słowo "Anioł".
Może to być tekst strice o aniołach ale także "Aniołem" może zostać osoba, czas, przedmiot...cokolwiek - musi jednak spełniać przypisywane aniołom przymioty - dobroć, ulotność, niewidzialność, nieprzewidywalność...
Nagrody są trzy w postaci "Aniołów siermiężnych" wystruganych przez "ogłaszacza" konkursu a także jednoosobowego jurora ( ).
Teksty proszę przysyłać na moje PW lub adres mailowy losno@o2.pl do dnia 31 sierpnia 2009
Dopisałem dzisiaj, w niedzielę - bo żeby nie było... te Anioły poniżej to tylko przykłady, jakie strugam. A że również inne, to znaczy, że niekoniecznie akurat te pokazane stanowić będą nagrodę, chociaż niewykluczone. W najbliższych dniach będę strugał inne to zademonostruję ich fotki!
trzeba poprosić "kolorantów" co czynię z ukłonem
(dodam, że Anioły są wzorowane na "Aniołach" Jerzego "Gąsiora" Gąsiorka znanego artysty gorzowskiego z małymi dodatkami pomysłów własnych)
Szczerze zachęcam do pisania, bo Markowe Anioły są wyjątkowe.
Wiem, co mówię, bo mam dwa : jeden rządzi w moich kwiatach, a drugi ma bardziej odpowiedzialne zajecie, bo cały ogród pod opieką. Obaj sprawują się wyśmienicie, a do tego pachną Łośnem i z Markowej ręki , a to bardzo ważne, bo dobro z nich bije.
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Przedni pomysł, Marku. Pogratulować.
Jak Pani Wena pozwoli coś naskrobać, to natentychmiast wyślę, bo aniołków nigdy dosyć.
A wiersz na poczekaniu - łaaadny.