Z całym szacunkiem do Pana osoby, ale to jest bardzo słabe, wręcz prymitywne.
Trudno jest coś powiedzieć o takiej miniaturce, ale pogrubiony fragment wiersza, bo potrafi dziecko z podstawówki napisać.
Pozdrawiam.
_________________ "Tobie - Umarły, te poświęcam pieśni,
Z całym szacunkiem do Pana osoby, ale to jest bardzo słabe, wręcz prymitywne.
Trudno jest coś powiedzieć o takiej miniaturce, ale pogrubiony fragment wiersza, bo potrafi dziecko z podstawówki napisać.
Pozdrawiam.
Z całym szacunkiem Błażeju, ale jeśli piszesz takie kategoryczne słowa, to stanowczo stwierdzę, że oddaliłeś się od Erato, która tuli do siebie wszystkie poetyckie słowa niezależnie od tego kto i jak je wypowiedział. Tym różni się od nowomodnego bożka, którego wyznawcy uzurpują sobie prawo do negowania wszystkiego co jest inne od tego co sami tworzą. Twoje słowa zawierają parę elementów, których jak na razie udało się nam uniknąć na tym forum, tzn: kategoryczności stwierdzeń i szyderstwa, które godzą w autora ale i jego czytelników. Wg § 2 pkt 1. Regulaminu na forum panuje wzajemny szacunek i kultura słowa. Sądzę, ze Twoja wypowiedź stoi w kolizji z tym punktem.
wiem, przepraszam za tę moją wypowiedź pod tym wierszem, zostałem już przez admina upomniany i obiecuję, że będę sie stosował do zasad tego forum.
Jeszcze raz przepraszam.
Dziękuję.
PS Błażeju poczytaj, przyjrzyj się o czym i jak opowiadają inni użytkownicy forum, a może i Ty zasmakujesz w takich formach wypowiedzi, które zbliżają ludzi.
nie raczej nie, będę się stosował do regulaminu odnośnie komentarzy itp, ale mój styl pozostanie moim stylem i jak na razie nie chce niczego zmieniać. A to zależy od ludzi, czy będą chcieli je czytać czy nie ? prawda?
_________________ "Tobie - Umarły, te poświęcam pieśni,
nie raczej nie, będę się stosował do regulaminu odnośnie komentarzy itp, ale mój styl pozostanie moim stylem i jak na razie nie chce niczego zmieniać. A to zależy od ludzi, czy będą chcieli je czytać czy nie ? prawda?
Mówiąc o formach wypowiedzi, które zbliżają ludzi myślałem, o życzliwych i uznających prawo do odmienności postach. Natomiast z zainteresowaniem czytać będę i zapewne inni także Twoje charakterystyczne dla Ciebie wiersze i tu zapewniam przynajmniej u mnie nie zauważysz prób narzucenia Tobie czegokolwiek.
Tym razem Twój wiersz niestety nie przekonał mnie. Rozumiem zamysł, ale jak dla mnie trochę w nim za mało jeśli idzie o zamierzenia, które mam nadzieję odczytałem poprawnie. Poza tym, kiedy przyjrzymy się ostatniej strofie:
ucieka
szybko
szybko ...
taki zapis raczej kojarzy mi się z:
ucieka
wolno
wolno...
więc ten pęd czasu nie współgra z wersyfikacją, jednak to tylko moje odczucie. Jeśli trzymać się tego, prędzej widziałbym taki zapis:
początek wiersza zapowiadał coś więcej lecz to poczucie uciekło, czasem w prostocie jest niebywała głębia, upływ czasu jest zjawiskiem ogólnie znanym,wybacz ale wiersz mnie nie przekonał,że muszę się nad nim pochylic, pozdrawiam