zapatrzony w ptaki krążyłem pomiędzy
wiele piór było na wyciągnięcie
i na spojrzenie na mnie nie brakowało chętnych
z każdą chwilą było rojniej i piękniej
nie mam ptasiego instynktu tym bardziej się starałem
nie wystraszyć i być w centrum ciepłego powietrza
lekko drżały rozpostarte szare
nabierania wysokości ani jeden nie zaprzestał
któreś dało komendę bezgłośną i niedostrzegalną
machnięcie skrzydłami nadało kierunek
i ja na pożegnanie postanowiłem machnąć
w jakże pustej
Wysłany: 2026-03-31, 21:32
Piękne! Lubię patrzeć jak ptaki wykorzystują noszenia. Szybowce są zwykle wyżej i szyko znikają. Popatrzeć w locie ptakom w oczy nie będzie mi nigdy dane. Dziękuję Ci za ten wiersz.
Pozdrawiam i bardzo dobrej pogody do latania życzę.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Piękne! Lubię patrzeć jak ptaki wykorzystują noszenia. Szybowce są zwykle wyżej i szyko znikają. Popatrzeć w locie ptakom w oczy nie będzie mi nigdy dane. Dziękuję Ci za ten wiersz.
Pozdrawiam i bardzo dobrej pogody do latania życzę.
Możesz i Ty to zobaczyć, bo wozimy pasażerów pod chmury.
Pod chmurami czyli w przestrzeni i wszak bez dachu nad głową. Strach się bać.
Ale to twój żywioł.
Jesteś "pod chmurami", ale blisko natury, lubisz rezygnować z wygód cywilizacji na rzecz przestrzeni, no i chyba wolności. Jak ptaki.
Ładny ten wiersz o tobie. Bo chyba jest o tobie. Podmiot liryczny w tym wierszu widzi i czuje jak ty.
Pod chmurami czyli w przestrzeni i wszak bez dachu nad głową. Strach się bać.
Ale to twój żywioł.
Jesteś "pod chmurami", ale blisko natury, lubisz rezygnować z wygód cywilizacji na rzecz przestrzeni, no i chyba wolności. Jak ptaki.
Ładny ten wiersz o tobie. Bo chyba jest o tobie. Podmiot liryczny w tym wierszu widzi i czuje jak ty.
Czytanie było dobre Miło.
Trudno by mi było zaprzeczyć, że to odczuwałem i widziałem wielokrotnie. Zawsze powtarzałem, że latanie jest tak piękne, iż mój warsztat jeszcze nie dorósł do opisania tego piękna. Czasami próbuję, a że się spodobało, to tym bardzie mnie ośmiela.