POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Wiersze rymowane » O pewnym ambasadorze
O pewnym ambasadorze
Autor Wiadomość
Hardy 

Wysłany: 2026-02-07, 10:30   O pewnym ambasadorze

Biznesmen Tom Rose, zza oceanu,
myślał, że przybył do bantustanu,
bananowej republiki,
gdzie ma rządzić fochem, krzykiem.
Dostał odpowiedź, spadł z piedestału.

Rita 
Małgosia

Wysłany: 2026-02-09, 17:08   

Zwykle oszczędzam swoją wrażliwość i nie dotykam twoich publikowanych tutaj różności. Słusznie robię, bo ta rymowaneczka, Zdzisławie, jest potwornym śmieciem zarówno w formie jak i w treści. I nie wyłgasz się, że zadbałeś o formę właściwą limerykowi. To limeryk pokraka słowna. O polityce tu nie rozmawiamy ale możesz konkurować z trollami Giertycha.
Fuj!

Irys

Wysłany: 2026-02-09, 21:35   

Rita napisał/a:
Zwykle oszczędzam swoją wrażliwość i nie dotykam twoich publikowanych tutaj różności. Słusznie robię, bo ta rymowaneczka, Zdzisławie, jest potwornym śmieciem zarówno w formie jak i w treści. I nie wyłgasz się, że zadbałeś o formę właściwą limerykowi. To limeryk pokraka słowna. O polityce tu nie rozmawiamy ale możesz konkurować z trollami Giertycha.
Fuj!
Tak, Grafi z opowi. Teraz już mam pewność.

Rita 
Małgosia

Wysłany: 2026-02-09, 21:45   

Śmieszy mnie twoja pewność Irysie, bo całkowicie się mylisz.

Irys

Wysłany: 2026-02-09, 21:48   

Rita napisał/a:
Nie sądzę, teraz zmień się z Grainem, kolej na niego Grafomanko z opwi. Niesamowite jak wy się wspieracie.

Rita 
Małgosia

Wysłany: 2026-02-09, 21:57   

Irys napisał/a:
Rita napisał/a:
Nie sądzę, teraz zmień się z Grainem, kolej na niego Grafomanko z opwi. Niesamowite jak wy się wspieracie.

Dlaczego mnie obrażasz? Dlaczego nazywasz mnie Grafomanką, kiedy nie rozmawiamy pod żadną z moich publikacji? Jak śmiesz zarozumiały narcystyczny bufonku. Masz urojenia chłopczyku.
A przy okazji, chociaż nie cenię pisaniny Zdzisława nie powinniśmy prowadzić rozmowy pod jego utworkiem. Takie są zasady.

Irys

Wysłany: 2026-02-09, 22:08   

Tak, masz rację.

Hardy 

Wysłany: 2026-02-10, 17:17   

No taak... :) ))
Jak widać, Irysie - moje służalcze trolle - Grainy, Grafomanki (tu - jako Rita), wielopostaciowe Bogumiły - wiernie mi służą, wszędzie za mną chodzą. Wierne pieski-hejterki, oszołomy pisowskie&braunowskie.

PS. O ich "poziomie komentów" nawet nie chce mi się pisać. O znajomości zasad pisania limeryków powyższą Ritę nawet nie podejrzewam - wystarczy, com przeczytał. Merytoryki - zero, inwektyw i ad personam - 100%. Obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg i nie marnuję czasu na "dopowiedzi". Nie mogliby beze mnie żyć :)

Za to Ty trochę się pobawiłeś z wyzej wymienioną :)

Pozdrówka, Irysie.

Irys

Wysłany: 2026-02-10, 17:59   

Dzięki za pozdrówka i również pozdrawiam i się zastanawiam, co tym ludziom to daje?

Hardy 

Wysłany: 2026-02-10, 18:34   

Irys napisał/a:
Dzięki za pozdrówka i również pozdrawiam i się zastanawiam, co tym ludziom to daje?

------------------
Jak to, co? Trolle/hejterzy żywią się nienawiścią. To jest całe ich życie. Nic nie potrafią, nic nie znaczą, nic nie osiągnęli, to chociaż niech innym (co coś osiągnęli) też zrobi się gorzej. Jak w tej modlitwie Pawlaka z filmu "Sami swoi", co by pan Bozik "zesłał wszystkie plagi egipskie na przeklęte plemię Kargulów".

Leszek Wlazło 

Wysłany: 2026-02-10, 21:38   

Upominam interlokutorów za treści nie mające nic wspólnego z wierszem, a co gorsza to i z kulturą wypowiedzi.

Rita 
Małgosia

Wysłany: 2026-02-10, 21:51   

Leszku, lubię Postscriptum, lubię Was oboje administratorów i naprawdę nie zależy mi na rozmowach o polskiej polityce tu na forum. Znam także Twoje preferencje polityczne i nic mnie one nie obchodzą. Zauważ tylko, że krytyka utworów literackich opublikowanych przez Irysa i Hardego spowodowała niczym nieuzasadniony atak na moją osobę. Ich wymysły nie mają nic wspólnego z prawdą.

Rita 
Małgosia

Wysłany: 2026-02-10, 22:16   

Hardy napisał/a:
No taak... :) ))
Jak widać, Irysie - moje służalcze trolle - Grainy, Grafomanki (tu - jako Rita), wielopostaciowe Bogumiły - wiernie mi służą, wszędzie za mną chodzą. Wierne pieski-hejterki, oszołomy pisowskie&braunowskie.

PS. O ich "poziomie komentów" nawet nie chce mi się pisać. O znajomości zasad pisania limeryków powyższą Ritę nawet nie podejrzewam - wystarczy, com przeczytał. Merytoryki - zero, inwektyw i ad personam - 100%. Obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg i nie marnuję czasu na "dopowiedzi". Nie mogliby beze mnie żyć :)

Za to Ty trochę się pobawiłeś z wyzej wymienioną :)

Pozdrówka, Irysie.

Twoja mania wielkości oparta, jak tu widać jednoznacznie, na urojeniach ksobnych jest nieuleczalna a to co powyżej to jedynie jej kolejny wykwit.

kinoman 

Wysłany: 2026-02-11, 00:41   

Politgramota, bez polotu.[/i]

POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Wiersze rymowane » O pewnym ambasadorze

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie