Leo, kontakt z twoją poezją jest dla doskonałą szkołą smaku, lotności pióra, a także budowania metafor. Całość zaś składa się na ucztę estetyczną. Dzięki ci, za dzielenie się sobą,
pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Leo. Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się czym jest poezja i przede wszystkim czym odróżnia się język poetycki od mowy potocznej, to koniecznie polecam mu kontakt z Twoją twórczością. Można w niej odkryć wiele w pobudzonej wyobraźni, a także rozsmakować się w formie i treści w taki sposób, że będzie się do nie wracać.
Witku Leszku - dziękuję wam bardzo.
Niewiele bym zapisał bez waszej łaskawości bez inspiracji których dostarczacie od lat, bez waszego poetyckiego towarzystwa. Jestem wdzięczny.
Tetu dziękuję i pozdrawiam klimatycznie.
Z ukłonami L.G.
_________________ " Każdy dzień to takie małe życie "
Leo, to nie łaskawość przez nas przemawia. Akurat ani mnie, ani Leszka nie sposób podejrzewać.
Nie jestem znawcą - teoretykiem poezji, ale znany jestem z czucia i smaku - tu akurat mam podkład humanisty i estety.
Chwalisz mnie, to grzeczność i ja ją rozumiem, bo łączy nas swoista nić sympatii. Ale moje wiersze to tylko kolorowe obrazki o życiu, jego blaskach i cieniach. Nieraz zgrabne, zdarza się, że budzące sprzeczne uczucia lub gniew, ale to tylko obrazki, szybko zacierające się w pamięci. Z twoich, niektóre wiersze nie tylko ocierają się, ale naprawdę są dziełami, kunsztem i treścią wpisujące się na lata. Trzymam je skrzętnie w schowku i dość często zaglądam. Z Markiem mi łatwiej, bo na biurku usadowiony pośród kilku innych poetyckich książek. - Równiutki rzędem poustawiane pod ręką nasze wszystkie almanachy, także te, w których tkwię jeszcze w uśpieniu.
Zatem, bądź, pisz i dziel się tym z nami!
pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
cóż.. są takie wiersze, które poruszają, zapadają w pamięć i w różnych momentach potrafią się przypomnieć... są poeci, którzy tak piszą.. chce się do nich wracać... i ... Leo jest jednym z nich... czemu wydaje mi się wiele razy dawałam wyraz... ale byc może nie zaszkodzi jeszcze raz:-) .
Kropla deszczu też piękna.. Domino sekund zwłaszcza do mnie przemawia. Pozdrawiam :-).