Podpisuję się pod tym co pisze eva, a ponadto powiem otwarcie, że nie najszczęśliwszy temat wybrałaś. Pisanie o pisaniu to już samo w sobie trochę masło maślane.
Jasne, ze nie ma zadnergo katalogu dozwolonych i zakazanych tematów na wiersze. Pisać można o wszystkim. Bardzo trudno jednak zaintrygować czytelnika takim tematem jak "wiersze", czy tez pisaniem o pisaniu. Ja odnoszę takie wrażenie, jakbyś koniecznie chciała napisać wiersz, a nie bardzo miała temat i wybrałaś coś takiego. Oczywiście ja się mogę mylić. Z przyjemnością poczytam Twoje wiersze o niepisaniu, czyli o czymś innym. Pozdrawiam niedzielnie
Dziękuję Eva_14 najserdeczniej ... Zgadzam się z pierwszą częścią ale jednaj nie zawsze są takie od serca pisane, bo co z wierszami na zamówienie?
Dziękuję Fredzie za komentarz. Masz rację pisanie o pisaniu zapewne dla Ciebie nie jest ciekawe. Tylko, że nie pisałam go tak, jak uważasz na siłę, aby napisać, tylko samo tak przyszło...:)
Skoro czulas potrzebę aby cos takiego wypowiedziec, masz do tego prawo. jak najbardziej.
Jest takie niebezpieczenstwo, ze przy takim temacie, gdy się pisze o wierszch czy o swoim pisaniu, mozna łatwo popaść w samozachwyt nad samym sobą, czy nad swoim pisaniem.
W stylu:
ja to piszę,
ach jak ja to napisałem
albo nawet:
ach jak ja to pieknie napisalem. No i wtedy to juz jest raczej grafomania.
Ale Tobie do tej tonacji w tym wierszu jeszcze bardzo daleko.
Nie jest wiec tak zle
i tym co piszesz są Marylko i dla każdego czymś innym a jak są potrzebna to świadczy ilu nas je pisze i czyta
Masz rację wiersze są potrzebne... Każdy z innej przyczyny je pisze...
A najwazniejsze, że chce je zapisać i podzielić się z innymi swoją cząstką swego JESTEM