O to fajnie.:) Ale i tak mam zamiar zacząć malować innymi farbami. Bo plakatowymi to lipnie:) tylko jakimi, akwalerowymi czy olejnymi heheh.. nie znam innych:)
Akwarele - to najtrudniejsza technika - weź to pod uwagę!
Trzebha lat praktyki by dobrą akwarelę namalować. To kwestia umiejętności dobierania ilości wody, właściwego papieru, umiejętności łaczenia barwa by zaciekały itd. Olejnymi łatwiej - ale trzeba na płótnie albo dykcie, sklejce, płycie pilśniowej.
Spróbować możesz akrylami - to łatwiejsza technika. Jeśli jesteś początkującym dobrze jest kupić sobie książkę o technikach malarskich. Tam wszystko jest.
pątniczka
Wysłany: 2010-08-11, 16:13
widzę że idziesz w kierunku abstrakcji
twarogir napisał/a:
tylko jakimi, akwalerowymi czy olejnymi heheh.. nie znam innych:)
może coś podszepnę, spróbuj może farb akrylowych,(ja takich używam) są rozpuszczalne w wodzie, a jak coś nie wyjdzie można zawsze przemalować, lub poprawić, ale też lepiej malować na płótnie, albo na sklejce , jak olejami , bo efekt jest podobny...
miłego mazania i mazaj nie przestawaj
pozdrówka
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
Interesujący obraz, mimo że nie lubię takiego "przerysowania" - czytaj: uwypuklenia - tematu i kolorystyka niepokojąca. Ale ciekawie
Uczyć się łatwo na necie, jest wiele video, instruktaży, tekstów, poradników, pogooglaj
Popróbuj akrylami malować, bo wdzięczne są, łatwe - nie jak oleje - w pracy. Można do nich różne domieszki stosować, by uzyskać żądaną fakturę.
Powodzenia w potyczkach z pędzlami
Akwareli nie polecam, chyba że jesteś cierpliwy, masz dobrą rękę, no w ogóle, medium to trudne, chociaż, gdy się je opanuje, to cudeńka można namalować.
I najważniejsze: ja naprawdę się nie znam serdeczności E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E