Basieńko wiersz podoba mi się, ale zwrócę uwagę na pewien szczegół:
poruszeniem-odmienić.
Wg teorii asonansowej identyczność samogłoskowa powinna dotyczyć dwóch ostatnich samogłosek "e", natomiast u Ciebie zabrakło tego drugiego "e" w słowie odmienić, wobec czego dźwięk uciekł nie powodując współbrzmienia.
Basieńko wiersz podoba mi się, ale zwrócę uwagę na pewien szczegół:
poruszeniem-odmienić.
Wg teorii asonansowej identyczność samogłoskowa powinna dotyczyć dwóch ostatnich samogłosek "e", natomiast u Ciebie zabrakło tego drugiego "e" w słowie odmienić, wobec czego dźwięk uciekł nie powodując współbrzmienia.
Leszku , prawda to a gdybym zmieniła "poruszeniem" na poruszenie , powinno pasowac rymem , tylko czy logicznie zabrzmi w całym wersie,
dziękuję Ci bardzo za pomoc
Basieńko to nic nie zmieni w poruszanej przeze mnie kwestii. Przeczytaj na głos poruszeniem-odmienię i porównaj usłyszane dźwięki w zastosowanym w wierszu poruszeniem-odmienić.
Basieńko to nic nie zmieni w poruszanej przeze mnie kwestii. Przeczytaj na głos poruszeniem-odmienię i porównaj usłyszane dźwięki w zastosowanym w wierszu poruszeniem-odmienić.
Leszku dziękuję ,rozumiem co masz na myśli coś zmieniłam teraz może lepiej zabrzmi, już sama nie wiem
Czasem chciałoby się, żeby ktoś zawołał, a mówi tylko cisza...
serdecznie E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E