No właśnie...niech smutek nie ociera się o Ciebie, tzn.peela ani rano, ani wieczorem, ani w dzień.
A wiersz?? wiersz Leszkowy masz już swój rozpoznawalny styl i czy to erotyk, czy smutas (jak ten), czy inny można rozpoznać z zamkniętymi oczyma, że to twoje dzieło
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
teoria spalonych mostów, znakomita. Ależ tych zgliszczy, po pożarach zostawiamy.
Pięknie Leszku i smutno w sam raz. Z resztą już kiedyś wspominałam, że wiersze ze smutkiem w głównej roli, są wg mnie najlepsiejsze
Tylko ziemia jest twarda.
Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14516 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2008-07-16, 07:26
też się zasmutkowałam od tego wszystkiego.. - przenikający aż do głębi..Wywal Leszku tego nieproszonego Gościa na pysk- że się tak wyrażę, niech idzie gdzie indziej straszyć od nas nie ma zgody, żeby siedział u Ciebie ..
_________________ wieczność przed nami i wieczność za nami
a dla nas ... chwila - między wiecznościami
bywało że pojawiał się bez przyczyny
łatwo go wtedy było zrzucić z siodła
dysonansowy wyprysk na tonie czystym
złapał beztroskę i nie oddał
sory ale tego nie da się czytać w takiej formie
rymy naciągane pod tekst
sztuczne to
pozdr.
Sorry ale nie zgodzę się z twoim zdaniem Arti, bo po pierwsze, drugie i trzecie niewiele wiesz o rymach, a wiersze które zamieściłeś tu wcześniej pozostawiają wiele do życzenia właśnie jeśli chodzi o technikę-rymy, więc zanim zaczniesz się tak kategorycznie wypowiadać o cudzej twórczości posiądź najpierw jakąś wiedzę( dokładną, a nie tylko liźnięcie).
A tak poza tym to wydaje mi się, że należałoby mieć odrobinę samokrytycyzmu i być choć troszkę pokory.
Sorry ale nie zgodzę się z twoim zdaniem Arti, bo po pierwsze, drugie i trzecie niewiele wiesz o rymach, a wiersze które zamieściłeś tu wcześniej pozostawiają wiele do życzenia właśnie jeśli chodzi o technikę-rymy, więc zanim zaczniesz się tak kategorycznie wypowiadać o cudzej twórczości posiądź najpierw jakąś wiedzę( dokładną, a nie tylko liźnięcie).
A tak poza tym to wydaje mi się, że należałoby mieć odrobinę samokrytycyzmu i być choć troszkę pokory.
Sory ale nie masz racji. Nie trzeba być filioloiem aly przyznać że to jest słabe....
_________________ z grochu powstałeś to wstań i się otrzep
to jest poezja a nie pogrzeb
Bosz... po prostu to czuję... może najlepiej niech się sam Autor wyopowie... choćby dla czego nie trzyma się podstawowych reguł poezji rymowanej? czekam...
_________________ z grochu powstałeś to wstań i się otrzep
to jest poezja a nie pogrzeb
Przepraszam, że się wtrącę i ja nie na temat wiersza...
Arti napisał/a:
Neguję to co mi się nie podoba...
Arti, wybacz, ale to jest naiwne stwierdzenie.
Co do poezji Leszka, to czyta się ją w szerszym kontekście tego co on napisał do tej pory, tego co inni napisali do tej pory, w kontekście tradycyjnej rymowanej poezji i w kontekście ucieczki od niej.
Spróbuj poczytać i zrozumieć inne podejście do tworzenia.
Warto. słonecznie E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
smutek otarł się o pustkę wieczora
wyrokami pasjansa nie przekonywał do życia
resztki nadziei na strzępy porwał
bezsennością na powiekach przysiadł
Leszku, ciekawa i rozpoznawalnie bardzo Twoja, personifikacja smutku.
Jedna tylko sugestia a może:
"dysonansowy wyprysk"
zamienić na: dysonansowy wybryk? słonecznie E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku